web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Faysal Abdi

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Faysal Abdi

Faysal Abdi

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tietotori

Kaikki yhdessä torjumaan koronavirusta

Kaikki yhdessä torjumaan koronavirusta

Koronaviruspandemia Suomessa on osa maailmanlaajuista viruspandemiaa. Tilastojen mukaan Euroopassa on tähän mennessä koronaan kuollut yli 100.000 ihmistä.

Suomen hallituksen toimenpiteet ja linjaukset epidemian ennaltaehkäisemiseksi olivat oikeita. Hallitus otti käyttöön valmiuslait, jossa rajatiin kokoontumiset sekä laitettiin kiinni koulut, liikuntapaikat, kirjastot, ravintolat ja kaikki uskonnolliset paikat. Näiden toimenpiteiden ansiosta on hidastettu epidemian leviämistä ja olemme siksi paljon jäljessä muista Pohjoismaista tartunta- ja kuolinluvuissa.

Koko kansainvälinen Suomi puhalsi yhteen hiileen, otti rajoitukset vakavasti, noudatti niitä, antoi täyden tuen valtiovallalle ja terveysviranomaisille yhteisen vihollisen voittamiseksi. Kansallisella tasolla Suomen koronatartunta luvut alkoivat kasvaa hiljaa, ja kasvu on ollut suurinta Helsingissä, jossa 20.04.2020 päivän tilastojen mukaan laboratoriovarmistettuja tartuntoja saaneita on yli 1400 henkilöä.

Toimenpiteitä Helsingin koronatilanteen ratkaisemiseksi odotettiin Helsingin Kaupungin hallinnolta ja sen Pormestarilta Jan Vapaavuorelta. Yllättävää silti oli, että pormestari Jan Vapaavuori tuli 14.4.2020 median eteen syyllistäen helsinkiläistä somalikielistä väestöä virusepidemian leviämisestä ja poistui ruudusta ilman lisätietoja ja perusteluja. Herääkin kysymys miten Helsingissä koronaviruksen aiheuttamaa koronatautia sairastavia eristetiin terveistä, entä koronalle mahdollisesti alistuneiden jäljittäminen ja oliko mahdollistettu erityisjärjestelyjä riskiryhmään kuuluville henkilöille, jos kotona asuu muita perheenjäseniä?

Suurten kaupunkien yhdyskuntarakennetta tuntien tälläisessä epidemia aallossa ei voiteta ilman, että hyödynnetään kaikkia tarjolla olevia kaupungin tiloja karanteenien mahdollistamiseksi.

Sadat somalikieliset taksinkuljettjat ovat tuoneet lentokentältä niitä tuhansia suomalaisia, jotka palasivat ulkomailta erityisesti epidemia-alueilta. On itsestään selvää, että altistumista voi tapahtua enemmän niille, jotka tekevät töitä etulinjassa, kuin pormestarin kymmenien avustajakaartissa, jotka eivät kohtaa asiakkaita fyysisesti.

Koronavirus ei katso ihonväriä, uskontoa ja lompakon paksuutta. Sen tietävät jo kaikki, jotka ovat tähän sairastuneet ympäri maailmaa. Tärkein on se miten sairastunutta hoidettaan ja ennaltaehkäistään tartuntojen leviämistä. Nyt ei ole vastakkainasettelun ja pelkojen lietsomisen aika. Jokaisen ihmisarvo on tärkeä. Energiaa ja kaikki mahdolliset ponnistelut yhteistyölle yli rajojen tämän epidemiän kitkemiseksi.

Toivon pikaista paranemista kaikille koronaan sairastaville ihmisille tässä Suomen maassa ja osanottoni niille jotka menettivät läheisensä koronan seurauksena.

Faysal Abdi

Uutiset Vantaa.fi

Vantaan kaupungin henkilöstökertomus 2021: Poikkeusoloissa hyvää kehitystä

Henkilöstömäärä kasvoi ja sairauspoissaolot laskivat Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 14.3. esittää kaupunginvaltuustolle tiedoksi kaupungin...

Lue lisää »

Uusi vantaa.fi-sivusto julkaistaan 15.3.

Uusi vantaa.fi-sivusto julkaistaan 15.3.Beta-sivusto korvaa nykyisen vantaa.fi-sivuston 15.3.2022. Sivustouudistus aiheuttaa lyhyen käyttökatkon tiistaina...

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Poliisi kielsi PKK:n ja sen läheisten järjestöjen tunnukset kokoontumislain perusteella – ”Tässä oli leimahtamisen vaara”

Poliisi kielsi itsenäisyyspäivän iltana Helsinki ilman natseja -mielenosoituksessa kurdijärjestö PKK:n ja sen läheisten järjestöjen tunnukset. Asian...

Lue lisää »

Pirkanmaan teollista tulevaisuutta pohdittiin Konepaja-messuilla

Konepaja-messuilla Tampereella keskusteltiin Pirkanmaan teollisesta tulevaisuudesta Teollisuusliiton ammattiosasto 195:n ja Ajatuspaja Tampere -ryhmän...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

SDP:n Ville Skinnari: Kokonaisturvallisuutta vahvistetaan digiosaamisella

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari puhui maakunnallisessa itsenäisyyspäivän lipunnostojuhlassa Hämeenlinnassa.

Lue lisää »

SDP:n Tuppurainen: Oulun satama nousemassa TEN-T-ydinverkolle

EU:n liikenneneuvosto hyväksyi tänään yleisnäkemyksen TEN-T-asetusehdotuksesta. Siinä määritellään Euroopan laajuinen TEN-T-verkko ja sen väyliä ja...

Lue lisää »