web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Faysal Abdi

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Faysal Abdi

Faysal Abdi

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tietotori

Kirnun tilojen säilyttäminen asukaskäytössä

Kirnun tilojen säilyttäminen asukaskäytössä
Valtuustopuhe 21.09.2020: vastauksesta aloitteeseen

25102020_30750_1.jpg
Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut,

Tein noin vuosi sitten tämän valtuustoaloitteen. Aloitteeseen vastaus tuli tämän vuoden maaliskuussa kaupunginhallitukseen. Siinä vastattiin, että alueen asukkaat voisivat käyttää jatkossa pienikokoisia tiloja, jotka ovat hajanaisesti eri puolella Suur-Koivukylää ja 2020 aikana Leinelässä valmistuvaa tilaa.

Vastaus ei tyydyttänyt minua lainkaan, koska aloitteen vastauksessa ei ole huomioitu kaupungin asukastilojen tulevaisuuden palveluverkkoa, segregaatio-ohjelmaa, eikä Kirnun tilojen mahdollistamaa moni käyttöisyyttä ja sen saavutettavuutta.

Päätös pitää tyhjillään n. 840 m2 kokoisen kaupungin omaa tilaa, joka sijaitsee Koivukylän ostoskeskuksen keskeisellä paikalla olisi vastuuton ja järjetön.

Aloite palautettiin uudelleen valmisteluun kaupunginhallituksessa.
Nyt kaupunginhallituksen hyväksymä uusi vastaus on positiivinen ja kiitos kaupunkikulttuurin toimialalle ja johdolle sitä, että Koivukylän entiset kirjastotilat ovat jatkossa asukkaiden käytössä.

Toivon, että alueen yhdistykset ja toimijat kutsutaan koolle ja monipuolisista Kirnun tiloista tehtäisiin niin sanottu asukkaiden keidas, joka olisi tarkoitettu kaikenikäisten käyttöön: nuorten ja senioreiden, taloudellisesti eri asemissa olevien ihmisten ja eri järjestöihin kuuluvien, toisin sanoen kaikkien ihmisten yhteinen kohtauspaikka.

Lisäksi haluan peräänkuuluttaa kaupunkiympäristön toimialaa siitä, että ryhdytään nopeisiin toimenpiteisiin rakennuksen ympäröivän keskustan ja portaiden peruskorjausten toteuttamisen osalta, koska se on ollut tämän vuoden työlistalla.

Faysal Abdi
Kaupunginvaltuuston jäsen
Kaupunginhallituksen jäsen (sd)

Uutiset Vantaa.fi

Vantaan kaupungin henkilöstökertomus 2021: Poikkeusoloissa hyvää kehitystä

Henkilöstömäärä kasvoi ja sairauspoissaolot laskivat Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 14.3. esittää kaupunginvaltuustolle tiedoksi kaupungin...

Lue lisää »

Uusi vantaa.fi-sivusto julkaistaan 15.3.

Uusi vantaa.fi-sivusto julkaistaan 15.3.Beta-sivusto korvaa nykyisen vantaa.fi-sivuston 15.3.2022. Sivustouudistus aiheuttaa lyhyen käyttökatkon tiistaina...

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Hallitusviisikko kävi vakavan keskustelun pelisäännöistä – ”Tämä oli viimeinen kerta”

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi hallitusviisikon käyneen vakavahenkisen keskustelun hallituksen pelisäännöistä ja hallituksen toimintakyvystä...

Lue lisää »

Poliisi kielsi PKK:n ja sen läheisten järjestöjen tunnukset kokoontumislain perusteella – ”Tässä oli leimahtamisen vaara”

Poliisi kielsi itsenäisyyspäivän iltana Helsinki ilman natseja -mielenosoituksessa kurdijärjestö PKK:n ja sen läheisten järjestöjen tunnukset. Asian...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

SDP:n Ville Skinnari: Kokonaisturvallisuutta vahvistetaan digiosaamisella

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari puhui maakunnallisessa itsenäisyyspäivän lipunnostojuhlassa Hämeenlinnassa.

Lue lisää »

SDP:n Tuppurainen: Oulun satama nousemassa TEN-T-ydinverkolle

EU:n liikenneneuvosto hyväksyi tänään yleisnäkemyksen TEN-T-asetusehdotuksesta. Siinä määritellään Euroopan laajuinen TEN-T-verkko ja sen väyliä ja...

Lue lisää »