web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Faysal Abdi

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Faysal Abdi

Faysal Abdi

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tietotori

Vantaan talousarviosta 2021

Vantaan talousarviosta 2021

Faysal Abdi, Vantaan kaupunginvaltuusto

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut:

Koronan olosuhteissa

Vuoden 2020 alussa alkanut koronapandemia on horjuttanut maailmantaloutta syvästi, eivätkä ennusteet näytä vieläkään vihreää valoa paremmasta.

Koronan vaikutus Vantaan talouteen on ollut erittäin suuri. Monet elinkeinot ovat riippuvaisia lentokentän ympärillä olevasta yritystoiminnasta ja tuloveron tuotosta. Suuren työttömyysmäärän ja lomautuksien vuoksi kaupungin verotulot heikkenevät voimakkaasti. Vantaalle tärkeimpien tulolähteiden häiriintyminen ja pandemian pitkittyminen vaikuttaa suoraan ihmisten terveyteen, turvallisuuteen sekä kaupunkimme palvelujen tuotantoon, laatuun ja saavutettavuuteen.

Näissä olosuhteissa, jolloin kuntalaisten terveys ja talous on uhattuna, on tärkeää että, julkinen hallinto on tukemassa kuntalaisia. Taloudellisista tulonmenetyksistä huolimatta Vantaan talousarvio vuodelle 2021 turvaa kuntalaisten arjessa selviytymisen talouden tasapainottamisista huolimatta. Vuoden 2021 jälkeen, voimme arvioida laajemmin ja tarkemmin koronan aiheuttamia vaikutuksia.

Tuen kaupunginjohtajan esitystä, jonka kaupunginhallitus on hyväksynyt tehdyillä muutoksilla. Tämä on erittäin tasapainoinen budjetti esitys, joka tekee Vantaasta yhden harvoista kunnista, jossa ei lähdetty heti leikkauslistalle.

Talousarvioon sisältyy

• Erittäin maltillinen kiinteistöveron korotus yleisen kiinteistöveron osalta.
• Vantaalla ei toteuteta suuria palveluleikkauksia, vaan parannetaan erityisesti terveyspalveluihin nopeaa pääsyä ja nostetaan palvelujen laatutasoa.
• Kaupunginosien kehittämistä jatketaan ja lisätään keskustojen viihtyvyyttä ja turvallisuutta.
• Panostetaan koulutukseen, työllisyyteen ja Segregaation ennaltaehkäisyyn.
• Vaikutetaan nuorisotyöllä ja kotihoidon palvelutasoa turvataan, lisäämällä uusia vakansseja.
• Ikäihmisille erittäin tärkeät Havurastin ja Myyrastin toimintojen jatkuvuutta tuetaan.
• Seurojen toimintaedellytyksiä turvataan ja suunniteltuja käyttövuoromaksun korotuksia ei tehdä.

Taloussuunnitelma vuosille 2021- 2024

Vantaan Ratikan suunnittelu etenee suunnitelmien mukaisesti. Ratikkahanke tuo Vantaalle lisää työpaikkoja ja asumista. Samalla se tukee meidän hiilineutraalitavoitteitamme ja tekee Vantaasta joukkoliikennekaupungin.

Henkilökunnalle kiitokset

Haluan kiittää Vantaan henkilöstöä erityisesti hoitohenkilökuntaa heidän isosta panoksesta kaupunkimme ja koko yhteiskunnan hyväksi. On huolehdittava työntekijöiden työkyvystä, kohtuullistamalla työmääriä ja tarkistuttaa palkkatason lisäksi muut henkilöstöedut, sillä henkilökunta on ansainnut kiitoksen päällä olevan kriisin aikana kuin normaalioloissakin.
Lopuksi haluan kiittää kaupunginjohtajaa sekä virkamiehiä hienosta koronakriisin hoidosta, ja että kaupunkimme on ollut kuntalaisten rinnalla ja myös yrittäjäystävällinen.


Uutiset Vantaa.fi

Vantaan kaupungin henkilöstökertomus 2021: Poikkeusoloissa hyvää kehitystä

Henkilöstömäärä kasvoi ja sairauspoissaolot laskivat Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 14.3. esittää kaupunginvaltuustolle tiedoksi kaupungin...

Lue lisää »

Uusi vantaa.fi-sivusto julkaistaan 15.3.

Uusi vantaa.fi-sivusto julkaistaan 15.3.Beta-sivusto korvaa nykyisen vantaa.fi-sivuston 15.3.2022. Sivustouudistus aiheuttaa lyhyen käyttökatkon tiistaina...

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Henriksson vakavana eduskunnassa: ”Silloin tämän hallituksen taival katkeaa siihen”

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi tänään, että hallitusviisikko kävi vakavahenkisen keskustelun hallituksen pelisäännöistä ja hallituksen...

Lue lisää »

Teatteriarvio: Matiaksenmetsässä kaikki on kohdallaan, vähän liiankin

Aksa Korttilan suurenerginen roolityö pitää Kansallisteatterin Ronjan lennossa. Teen heti tähän kärkeen tunnustuksen: Ronja Ryöväintytär ei ole...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoro maatalouden kriisiä koskevaan välikysymykseen

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuhe välikysymyskeskustelussa 7.12.2022 Kansanedustaja Piritta Rantanen

Lue lisää »

SDP:n Ville Skinnari: Kokonaisturvallisuutta vahvistetaan digiosaamisella

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari puhui maakunnallisessa itsenäisyyspäivän lipunnostojuhlassa Hämeenlinnassa.

Lue lisää »