web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Faysal Abdi

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Faysal Abdi

Faysal Abdi

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tietotori

Globalisaatio ja kehitysyhteistyö

Globalisaatio ja kehitysyhteistyö

Globalisaation myötä maailma on yhdentynyt yhdeksi. Me kaikki istumme samassa olohuoneessa. Ihmisten tavarat ja taloudelliset pääomat liikkuvat maasta toiseen nopeassa tahdissa. Sodat, konfliktit, luonnonkatastrofit ja epidemiat, kuten Covid-19 vaikuttavat suoraan tai epäsuorasti meihin kaikkiin.

Sodat ja luonnonmullistukset näkyvät myös meille pakolaisaaltoina, raaka-aineiden toimitusten häiriöinä ja hintojen nousuna.

Maailmanlaajuiset epidemiat vaikuttavat ihmisten terveyteen ja talouteen. Maailma on jakautunut:
1. Korkean elintason demokraattiset kuluttajavaltiot.
2. Raaka-aineita tuottavat epädemokraattiset maat, joissa tuloerot ovat suuret.
3. Konfliktimaat, joilla on vielä käyttämättömiä suuria luonnonvaroja.

Maailma ei ole valmis, niin että kaikilla olisi turvana katto pään päällä, koulutusta, työtä ja terveyspalveluita sekä oikeus valita demokraattisesti edustajansa päätöksentekoelimiin. Nämä globaalit haasteet sekä muut ihmiskunnan ja luonnon uhkaavat riskit ovat yhteisiä asioita. Siksi niiden ratkaisemiseksi tarvitaan suuria hartioita kansainvälisen yhteisön puolelta sekä aktiivisuutta jokaiselta valtiolta ja kansakunnan jäseneltä.

Arvostan suuresti sosialidemokraattista puoluettamme aktiivisesta otteesta vaikuttaa ja ylläpitää keskustelua. Puolue on asettanut työryhmän valmistelemaan Globalisaatio ja kehitysyhteistyön politiikkaa. Minut on nimetty työryhmän jäseneksi kaudelle 2020-2023.

Työryhmän tavoitteena on juuri löytää ratkaisuja globaalisiin muutoshaasteisiin sekä niiden pohjalta tavoitteita kestävämmän yhteiskunnan rakentamiseen. Suomi voi olla proaktiivinen suunnannäyttäjä, joka tarjoaa ratkaisuja koulutus-, tasa-arvo-, rauhantyö- ja ilmastoasioissa.

Tarvitsemme turvallisen maailman, jossa jokaisella syntyvällä vauvalla on oikeus viettää turvallista lapsuuselämää, kasvaa, kouluttauttua, työllistyä ja viettää arvokasta vanhuutta samassa elinympäristössään ilman pakottavaa poismuuttoa.

Oikein hyvää vuoden 2021 alkua!


Faysal Abdi
Vantaan kaupunginhallituksessa ja valtuustossa

Uutiset Vantaa.fi

Vantaan kaupungin henkilöstökertomus 2021: Poikkeusoloissa hyvää kehitystä

Henkilöstömäärä kasvoi ja sairauspoissaolot laskivat Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 14.3. esittää kaupunginvaltuustolle tiedoksi kaupungin...

Lue lisää »

Uusi vantaa.fi-sivusto julkaistaan 15.3.

Uusi vantaa.fi-sivusto julkaistaan 15.3.Beta-sivusto korvaa nykyisen vantaa.fi-sivuston 15.3.2022. Sivustouudistus aiheuttaa lyhyen käyttökatkon tiistaina...

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Henriksson vakavana eduskunnassa: ”Silloin tämän hallituksen taival katkeaa siihen”

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi tänään, että hallitusviisikko kävi vakavahenkisen keskustelun hallituksen pelisäännöistä ja hallituksen...

Lue lisää »

Teatteriarvio: Matiaksenmetsässä kaikki on kohdallaan, vähän liiankin

Aksa Korttilan suurenerginen roolityö pitää Kansallisteatterin Ronjan lennossa. Teen heti tähän kärkeen tunnustuksen: Ronja Ryöväintytär ei ole...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoro maatalouden kriisiä koskevaan välikysymykseen

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuhe välikysymyskeskustelussa 7.12.2022 Kansanedustaja Piritta Rantanen

Lue lisää »

SDP:n Ville Skinnari: Kokonaisturvallisuutta vahvistetaan digiosaamisella

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari puhui maakunnallisessa itsenäisyyspäivän lipunnostojuhlassa Hämeenlinnassa.

Lue lisää »