web stats
diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow diashow
Faysal Abdi

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Faysal Abdi

Faysal Abdi

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tietotori

Puheenvuoro Vantaan talousarviosta 2023

Budjettipuheenvuoro Vantaan valtuustossa 14.11.2022

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut

Vantaan tilanne

Vantaa on todella kaunis kaupunki. Sen kauneus näkyy erilaisissa kaupungin asuinalueissa ja omaleimaisissa lähiöissä. Hyvien liikenneyhteyksien ansiosta Vantaalle on helppo tulla, asua ja viihtyä. Täällä on hyvä tehdä töitä ja harjoittaa yritystoimintaa.
Vantaan valttina on myös puhdas lähiluonto. Kauniit metsä- ja vesimaisemat, joita koristavat lukuisat purot ja joet, jotka ovat Vantaan tunnuspiirteitä. Nämä edellä mainitut tekevät Vantaasta Suomen vetovoimaisimman kunnan.
Vantaalla meni ennen koronaa ja sotakriisiä erinomaisesti monella eri mittarilla mitattuna. Työttömyys oli laskussa, lainoja lyhennettiin vuosittain ja asuntoja rakennettiin tiuhaan tahtiin. Kaupunki kasvoi kovaa vauhtia ja nyt kisaamme kolmannesta sijasta Tampereen kanssa Suomen suurimpien kaupunkien tilastoissa.
Suuri kasvu tuo mahdollisuuksia, mutta samalla kohdistaa kaupungille merkittäviä haasteita palvelujen tuottamisessa, työllistämisessä ja asuntojen saamisessa.

Toimenpiteet

Tilanteen korjaamiseksi vuoden 2023 budjetti esityksessä on yli 220 uutta vakanssia. Samalla on luvassa parannusta henkilöstön palkkauksiin, koulutuksiin, hyvinvointiin ja muihin etuihin. Tämä on oikea suunta, mutta onko riittävä?
Jatkossa kaupungin on seurattava tarkemmin, mitä ympärillämme tapahtuu ja vastattava ajoissa haasteisiin niin, että työntekijöiden palkat ja edut ovat linjassa pääkaupunkiseudun kuntien kanssa, koska työn vaativuus ja toimintaympäristö on niissä melko samanlaiset. Osaavat ja motivoituneet työntekijät ovat menestyvän kaupungin selkäranka, joten työtehtävien määrä, vastuu ja palkkaus pitää olla tasapainossa.

Arvoisa puheenjohtaja

Eriarvoisuuden kitkeminen

Alueiden välinen eriarvoisuus on kasvanut kaupungissamme. Budjettiesityksessä on kirjauksia segregaation ennaltaehkäisystä ja erilaisia toimintaohjelmia, kuten myönteisen erityiskohtelun ohjelma, suomen kielikoulutuksen lisääminen ja työllistymisen edistäminen maahanmuuttajille. Niiden toimeenpano ja valvonta sen edistämiseksi ovat tärkeitä. Lähiöiden rapautumista on pysäytettävä kaikin keinoin ja on annettava ajoissa tukea eri alueiden kehittymistä varten. Kaupunginosia kehitettäessä on niitä suunniteltava toimivina, turvallisina, omaleimaisina ja elinvoimaisina paikkoina yhdessä asukkaiden kanssa. Luodaan Vantaan lähiöihin sosiaalisesti kestävät ja yhteisöllisyyttä edistävät perusrakenteet.
Vantaan elinvoima syntyy sen alueen sijainnin mahdollistamasta työstä, yrittämisestä ja asukkaista sekä ympäristöstä.
Pidetään huolta niistä!

Vantaalla 14.11.2022
Faysal Abdi (sd)
Vantaan kaupunginhallituksessa ja valtuustossa


Uutiset Vantaa.fi

Vantaan kaupungin henkilöstökertomus 2021: Poikkeusoloissa hyvää kehitystä

Henkilöstömäärä kasvoi ja sairauspoissaolot laskivat Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 14.3. esittää kaupunginvaltuustolle tiedoksi kaupungin...

Lue lisää »

Uusi vantaa.fi-sivusto julkaistaan 15.3.

Uusi vantaa.fi-sivusto julkaistaan 15.3.Beta-sivusto korvaa nykyisen vantaa.fi-sivuston 15.3.2022. Sivustouudistus aiheuttaa lyhyen käyttökatkon tiistaina...

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Hallitusviisikko kävi vakavan keskustelun pelisäännöistä – ”Tämä oli viimeinen kerta”

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi hallitusviisikon käyneen vakavahenkisen keskustelun hallituksen pelisäännöistä ja hallituksen toimintakyvystä...

Lue lisää »

Poliisi kielsi PKK:n ja sen läheisten järjestöjen tunnukset kokoontumislain perusteella – ”Tässä oli leimahtamisen vaara”

Poliisi kielsi itsenäisyyspäivän iltana Helsinki ilman natseja -mielenosoituksessa kurdijärjestö PKK:n ja sen läheisten järjestöjen tunnukset. Asian...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoro maatalouden kriisiä koskevaan välikysymykseen

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuhe välikysymyskeskustelussa 7.12.2022 Kansanedustaja Piritta Rantanen

Lue lisää »

SDP:n Ville Skinnari: Kokonaisturvallisuutta vahvistetaan digiosaamisella

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari puhui maakunnallisessa itsenäisyyspäivän lipunnostojuhlassa Hämeenlinnassa.

Lue lisää »